Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemidir. Bu nedenle annenin emzirme döneminde beslenmesine fazlaca dikkat etmesi gerekmektedir. 
Bebeğin ilk aylarda sadece anne sütü ile beslenmesi gerekir. Gerek duyduğu tüm besinleri bu süre içerisinde anne sütünden sağlar. Anne sütünün üstün besleyici özelliklerinin yanında içerdiği koruyucu maddeler bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. 
Peki, annelerimiz bu dönemde nasıl beslenmeli?
Annelerimiz; 

  • Her gün 2 ya da 3 bardak süt, yoğurt ya da ayran 
  • Sebze ve meyve grubundan 5-6 porsiyon 
  • Tahıl grubundan 5-6 porsiyon
  • Et- yumurta ve proteinlerden 3-4 porsiyon (1 adet yumurta ve 90 gr et / tavuk / balık)
  • Sıvı alımı ihmal edilmemeli, günde 3lt sıvı tüketilmelidir.

Ayrıca tüketilmemesi gerekenler de bulunmaktadır. Bunların başında hepimizin de bildiği gibi alkol ve sigara gelmektedir. Katkı maddesi içeren hazır besinlerden de uzak durmak gerekir. Haricinde kafein içeren; çay ve kahve gibi içecekler de fazlaca tüketilmemelidir. Gaz yapıcı besinlerin de tüketimine dikkat edilmelidir. (brokoli, sarımsak, soğan, lahana). Kavun, erik vb. meyveler de bebekte ishale sebep olacağından fazla tüketiminden kaçınılmalıdır. 

Gebelikte Baş Ağrısı

Gebelikte gözlenen baş ağrılarının üçte ikisi primer bozukluğa bağlıdır. %90 ‘dan fazlasının nedeni migrendir. Kalan üçte birini oluşturan sekonder nedenlerin yarısını da hipertansif bozukluklar oluşturur.

Düşükler

1 – SPONTAN DÜŞÜK Alt karın ağrısı, rahimde kramp tarzı ağrı ve sırt ağrısı Vajinal kanama Gebelik hormonu değerinde istenilen artışın tespit edilememsi Gebelik bulgularının

GEBELİK BULANTISI

Gebelikte bulantı ve kusmaya çok sık rastlanır. Genellikle 8-12. gebelik haftalarında gözlenir, 14.haftaya doğru azalır ve kaybolur. Bulantı ve kusmanın belki de anne adayı ve doğacak